Päivä käynnistettiin Tampereen yliopiston pääaulassa vaalitorin merkeissä. Edellisillan approilut näkyivät kävijöiden lukumäärässä, mutta pääsimme kuitenkin keskustelemaan muun muassa Euroopan parlamentin toiminnasta sekä Suomen näkyvyydestä Brysselissä. RKP, KD, Keskusta sekä Kokoomus olivat myös saapuneet paikalle edustamaan ehdokkaitaan sekä keskustelemaan siitä miksi nämä vaalit ovat erityisen tärkeät.

Vaalitorilta siirryimme yliopiston Väino Linna-saliin suuren EU-vaalipaneelin pariin. Paneelissa selviteltiin työmarkkinoiden tulevaisuutta Vihreiden Iiris Suomelan, Vasemmistoliiton Mia Haglundin, SDP:n Jaana Ylitalon, Kokoomuksen Kimmo Sasin, RKP:n Björn Bonsdorffin, KD:n Esa Erävalon sekä Keskustan Arto Pirttilahden kanssa. Paneeli oli erittäin kovatasoinen, ja mielipiteitä saatiin suuntaan ja toiseen muun muassa EU:n laajuisesta minipalkkatasosta, Erasmus+-rahoituksesta, huippuyliopistojen tarpeesta EU-alueella, sekä tietysti ajankohtaisista aiheista, kuten Brexistä ja ilmastonmuutoksesta. Paneeli järjestettiin yhteistyössä SAK:n, EK:n, STTK:n, Akavan, sekä mukana oli myös mediakumppanimme Uusi Suomi. Paneeli on nähtävissä myös jälkikäteen uusisuomi.fi verkkosivuilla.

Paneelin ohessa Vaadi faktat-kampanja rantautui myös kauppakeskus Koskikeskukseen. Luonnollisesti vaalitorin aikana kohtasimme kansalaisia sekä mursimme EU-myyttejä. Myös Eurooppalaisen Suomen puheenjohtaja Jouni Ovaska liittyi oli Koskikeskuksessa mukana kampanjoimassa.

Kiertue on siirtynyt vilkkaasti kohti pohjoisempaa Pirkanmaata. Lauantaina 6.4. kiertueen tapahtumia löytyi niin Seinäjoelta kuin Vaasasta Pohjanmaan Suurmessuilta. Kiertue jatkaa Vaasassa vielä päivän ajan ja seuraava suuri #vaadifaktat-paneeli järjestetään sunnuntaina 7.6. Vaasan Botniahallissa. Tule mukaan kuulemaan mistä #vaadifaktat-kampanjasta on kyse ja millainen tulevaisuus EU:lla on.

Lue lisää paneelista Uuden Suomen verkkosivuilta.

Katso paneelin tallenne täältä.

Categories: Uutinen

0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *